Vliegen naar Mallorca

De makkelijkste manier om naar Mallorca te reizen is met het vliegtuig. Vanaf de verschillende vliegvelden in Nederland, maar ook van de vliegvelden in de buurt van Nederland worden er dagelijks meerdere vluchten naar deze populaire vakantie bestemming uitgevoerd. Een vlucht van Nederland naar Mallorca zal afhankelijk van de weersomstandigheden ongeveer tussen de één uur en drie kwartier en de twee en een half uur in beslag nemen. Er zijn enkele prijsvechters die vluchten naar Mallorca aanbieden met een tussenstop; hierbij ben je aanzienlijk langer onderweg. Op Mallorca ligt de Luchthaven Palma de Mallorca dat na de vliegvelden van Madrid en Barcelona het grootste vliegveld van Spanje is. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je bij één van de vele autoverhuurbureaus een auto huren of je weg vervolgen met een bus of taxi.

Vluchtduur

Vanuit Nederland ben je ongeveer anderhalf uur tot twee uur onderweg. De exacte reistijd is afhankelijk van de wind en je plaats van vertrek uit Nederland. Logischerwijs zal je vanuit Amsterdam iets langer onderweg zijn dan vanuit Eindhoven.

Vliegen vanaf Antwerpen

Het is nu ook mogelijk om vanaf Antwerpen naar Mallorca te vliegen. Bekijk de beste deals vanaf Antwerpen op Tui.nl

Bagageregels

Door de regelgeving van de verschillend maatschappijen is het soms lastig om te zien wat je nou wel en niet mee mag nemen aan boord. Wat de specifieke afmetingen van je koffer of tas mogen zijn en hoeveel stuks handbagage je nou eigenlijk mee aan boord mag nemen. Door de jaren heen hebben de verschillende maatschappijen meerdere malen hun bagageregels aangepast waardoor je oude koffers misschien niet meer voldoen. Voorkom boetes en controleer van te voren goed of je koffers nog de goede afmetingen hebben.

Aeropuerto de Palma de Mallorca

Het Aeropuerto de Palma de Mallorca is het vliegveld van Mallorca. De luchthaven is de op twee na grootste van Spanje alleen de luchthaven van Barcelona en Madrid zijn groter. In de zomermaanden behoort het Aeropuerto de Palma de Mallorca tot de drukste luchthavens van Europe. Jaarlijks worden er meer dan 150.000 vluchten op het vliegveld uitgevoerd.
het vliegveld ligt op ongeveer acht kilometer van de hoofdstad Palma de Mallorca en is via de snelweg vrij gemakkelijk te bereiken met auto of taxi. Bijna alle vakantieaanbieders bieden het gehele jaar of een deel daarvan vluchten aan naar Mallorca. Vanuit Nederland kun je onder andere vliegen met Transavia, TUI, Vueling, Easyjet, Corendon en Ryanair. De meeste vluchten worden aangeboden vanaf Amsterdam, maar ook vanuit Eindhoven en Rotterdam vertrekken met regelmaat vluchten naar Mallorca.

Transfer vanaf het vliegveld

Heb je een pakketreis naar Mallorca geboekt dan wordt de transfers van en naar het hotel in de meeste gevallen voor je gereld of staat er een huurauto voor je klaar. Heb je alleen een ticket geboekt dan zal je in de meeste gevallen zelf nog het een en ander moeten regelen. Je kunt natuurlijk bij aankomst op het vliegveld naar de eerste beste taxi lopen en naar je hotel reizen. Vaak ben je iets goedkoper uit als je van te voren iets regelt. Of dit nu een huurauto, een taxi of een privétransfers is.

Taxi

Heb je geen zin om zelf auto te rijden of er één te huren dan kun je er natuurlijk voor kiezen om met de taxi vanaf het vliegveld naar je resort of hotel op Mallorca te reizen. De prijs van een taxirit vanaf het vliegveld naar de stad ligt wel iets hoger dan van een busrit, maar het geeft wel een stuk comfort. Boek je deze taxi met Taxi2Airport dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt, zal deze op het vliegveld van Mallorca op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Vind goedkope transfers van en naar de luchthaven op Get Your Guide

Openbaar vervoer vanaf het vliegveld

De goedkoopste manier om in Palma de Mallorca of El Arenal te komen is met de bus. Voor een paar euro word je in het centrum van een van deze twee plaatsen afgezet. Nadeel is wel dat je wat langer onderweg bent en je vaak nog een stuk moet lopen om bij je hotel te komen. Al is er bij de grootste en bekendste hotels en resorts in deze plaatsen vaak wel een bushalte te vinden.

Huurauto

Wil je een auto huren op Mallorca? Voorkom verrassingen ter plaatse en reserveer je huurauto op Mallorca vooraf vanuit Nederland. Via internet kun je de verschillende prijzen, auto’s en voorwaarden met elkaar vergelijken. In 90% van de gevallen is vooraf reserveren vanuit Nederland ook goedkoper dan wanneer je ter plaatse een auto wilt gaan huren. Dit geldt vooral tijdens het hoogseizoen, met name in de zomervakantie.
Vergelijk autohuurprijzen op Mallorca en reserveer je auto direct online.