Vervoer op Mallorca

Het vliegtuig is zonder twijfel de makkelijkste manier om op Mallorca te komen. Eenmaal op Mallorca aangekomen heb je de keuze uit verschillende vervoersmiddelen om het eiland te verkennen. Het leukste vervoermiddel is de historische tram die tussen Palma de Mallorca en Sóller rijdt. De goedkoopste manier om het eiland te zien is met de bus, maar het meeste zie je van Mallorca als je een auto huurt en het binnenland intrekt. Voor degene die geen auto willen rijden op vakantie kan een taxi de uitkomst zijn. Wil je één van de andere eilanden van de Balearen zien dan kun je een veerdienst nemen.Veerdiensten

Er vertrekken vanaf het vaste land van Spanje meerdere veerdiensten naar Mallorca. De meeste van deze veerdiensten varen naar de hoofdstad Palma de Mallorca, maar er is tevens een veerdienst tussen Barcelona en Alcudia. De veerdiensten naar Palma de Mallorca vertrekken vanuit Barcelona, Denia en Valencia. De reisduur hiervan verschilt per vertrekplaats; het kortst ben je onderweg vanuit Denia. De reis vanuit Denia zal ongeveer vijf en een half uur in beslag nemen. Een reis vanuit Valencia zal ongeveer tien uur in beslag nemen.
Daarnaast worden er meerdere veerdiensten onderhouden met de eilanden Ibiza en Menorca. Er is een veerdienst tussen Palma de Mallorca en Ibiza-stad. Vanuit Palma gaat er tevens een veerdienst naar het op Menorca gelegen Mahon. Er is tevens een veerdienst tussen Alcudia en Ciutadella op Menorca.

Busvervoer

Het busvervoer op Mallorca is vrij goed geregeld. Vanuit alle toeristische badplaatsen op het eilanden vertrekken er met regelmaat bussen naar de hoofdstad Palma de Mallorca en naar de omliggende dorpen. Voor een buskaartje betaal je slechts €1,50. In de bussen die van en naar Palma de Mallorca toe gaan kan het erg druk zijn. Er zijn maar weinig zitplaatsen in de bus waardoor je in veel gevallen gedwongen zal zijn om de hele busreis staand door te brengen.

Taxi's

Taxi’s zijn een makkelijke en goedkope oplossing om te reizen op Mallorca. De ritprijs ligt gemiddeld een stuk lager dan dat wij in Nederland gewend zijn. Toch is het verstandig om voor vertrek te informeren wat de taxirit ongeveer zal kosten. Bij de grotere toeristische trekpleisters zijn er vaak grote taxistandplaatsen te vinden. Is dit niet zo dan kom je vaak al snel een taxi tegen. Je kunt echter ook van te voren een taxi bestellen. Er wordt met een bordje aangegeven of een taxi bezet is de ja of de nee. Bij het vliegveld van Palma de Mallorca is er een bijzonder grote taxistandplaats.

Ontdek Mallorca op de scooter

Een leuk en relaxte manier om Mallorca te ontdekken is met een scooter op deze manier kom je op plaatsen op het eiland waar je normaal gesproken niet zo snel kan komen. Het leuke van een scooter vergeleken met een auto is dat je vrij gemakkelijk kunt stoppen en van het uitzicht kan genieten. In de grotere plaatsen en dorpen hoef je niet op zoek naar parkeerplaats.

Huurauto

In de toeristische kustplaatsen op Mallorca kun je geen honderd meter lopen zonder een autoverhuurbedrijf tegen te komen. De kosten voor het huren van een auto liggen er erg laag, voor ongeveer dertig euro of soms nog minder huur je al een kleine auto voor één dag. Huur je een auto voor een langere periode dan zullen de kosten nog lager liggen. In de meeste gevallen hoef je voor de huur van een auto geen borg te betalen of een dure verzekering af te sluiten. De meeste huurauto’s die op Mallorca rondrijden hebben al het één en ander te verduren gehad en zullen daarom niet meer in een perfecte staat zijn. Als je in de Serra de Tramuntana wilt gaan rijden is het verstandig om een huurauto met iets meer pk’s te nemen zodat de steile hellingen zonder problemen te nemen zijn.

Wil je een auto huren op Mallorca? Voorkom verrassingen ter plaatse en reserveer je huurauto op Mallorca vooraf vanuit Nederland. Via internet kun je de verschillende prijzen, auto’s en voorwaarden met elkaar vergelijken. In 90% van de gevallen is vooraf reserveren vanuit Nederland ook goedkoper dan wanneer je ter plaatse een auto wilt gaan huren. Dit geldt vooral tijdens het hoogseizoen, met name in de zomervakantie.
Vergelijk autohuurprijzen op Mallorca en reserveer je auto direct online.

Trein, tram en metro

Er zijn drie soorten vervoer op rails op Mallorca. Er is een metro in de hoofdstad Palma de Mallorca. De metro bestaat uit twee lijnen met in totaal zeventien ondergrondse stations en één station boven de grond. Vanuit Pama de Mallorca vertrekken er twee verschillende treinen. Eén historische trein naar het bergdorpje Sóller in de Serra de Tramuntana. In dit mooie stadje kun je dan overstappen op de tram richting Port de Sóller. De trein naar Sóller rijdt al sinds 1912 en tot op de dag van vandaag worden nog steeds de originele treinstellen uit deze periode gebruikt, Dit is erg leuk voor de toeristen maar zorgt er wel voor dat de bewoners deze trein vaak mijden. De andere trein vertrekt vanuit Palm de de Mallorca en stopt in de plaatsen Maratxí, Santa Maria del Camí, Consell, Binissalem en Lloseta.

Boek een excursie met historisch tram en bus naar Valdemossa en Sóller