Huurauto op Mallorca

Wie meer van het eiland Mallorca wil zien kan eigenlijk niet zonder huurauto. Er zijn, maar weinig plaatsen in Spanje waar je zoveel autoverhuurbedrijven tegenkomt als op Mallorca. Op het vliegveld van Palma de Mallorca zijn lange rijen met autoverhuurkantoortjes en in zo goed als ieder plaats of dorp zijn wel een of meerdere verhuurbedrijven te vinden. Dit heeft meestal een positieve invloed op de prijs van de huurauto. Zeker in het laagseizoen liggen de prijzen voor een huurauto op Mallorca behoorlijk laag. In het hoogseizoen is het vaak wat lastiger om een goedkope huurauto op Mallorca te vinden. De grootste kans hierop als je al in Nederland voor vertrek een auto gereserveerd.

Goedkoop een auto huren op Mallorca

Wil je goedkoop een auto huren op Mallorca tijdens de zomermaanden, dan doe je er verstandig aan om vroeg te boeken. Er zijn namelijk, maar een beperkt aantal auto’s beschikbaar op het eiland en hoe minder er nog zijn hoe hoger de prijs wordt. Een ander belangrijk ding om rekening mee te houden is dat kleine lokale verhuurbedrijven vaak iets goedkoper zijn dan de grote internationale ketens.
Kijk wel uit dat je goedkoop geen duurkoop wordt. Zo kunnen bijkomende kosten de prijs behoorlijk opdrijven. Kijk vooraf goed wat het tankbeleid van de maatschappij is en welke eventuele verzekeringskosten er nog bij komen. Als je slim boekt en goed kijkt naar de bijkomende kosten is het mogelijk om een huurauto onder de tien euro per dag te regelen.

Vergelijk de verschillende autoverhuurders met elkaar op Easyterra

Huurauto vanaf het vliegveld van Mallorca

Heb je geen pakketreis geboekt naar Mallorca en ben je van plan om tijdens je verblijf op het eiland het een en ander te gaan zien, dan kun je het beste al op het vliegveld je huurauto ophalen. Het grote voordeel hiervan is dat de transfers gelijk geregeld zijn en je hiervoor geen extra kosten meer moet maken.
Je niet afhankelijk van andere partijen en zal hierdoor een relaxte vakantie op het eiland kunnen vieren. Een groot aantal van de bedrijven hebben hun kantoor in de hal van het vliegveld. Andere zijn te vinden op parkeerterreinen of industrieterreinen in de buurt van het vliegveld. Om hier te komen moet je soms even plaatsnemen in een pendelbusje. Dit zijn vaak de goedkoopste verhuurbedrijven, maar je bent wel weer wat extra tijd kwijt.

autohuur Mallorca

Huurauto in een badplaats

Wil je wel iets zien van het eiland, maar zul je het merendeel van de tijd op het strand of bij het hotel doorbrengen, dan kun je het beste een auto huren in je verblijfplaats. Als je vooraf al weet welke dagen je denkt een auto nodig te hebben, dan kun je dit het beste online regelen. De kans is groot dat de gemiddelde huurprijs iets lager ligt en je weet zeker dat je niet achter het net vist. Heb je de vakantie nog niet helemaal gepland dan kun je natuurlijk het risico nemen en een auto huren op Mallorca. Zeker als je flexibel bent in je dagen dat je een auto wilt huren, zal dit meestal niet voor problemen moeten zorgen.

Sunnycars

Boek je op Mallorca je huurauto bij Sunnycars dan weet je zeker dat je achteraf niet verrassingen komt te staan. De prijs die je betaalt bij je boeking is inclusief alle bijkomende kosten. In sommige gevallen is het zelfs niet nodig om een borg te betalen. Zo ga je altijd compleet verzekerd op weg en kom je achteraf nooit voor onverwachte kosten te staan. Boek je het premiumpakket dan vul je thuis al je gegevens in en kun je bij aankomst op het vliegveld zonder in de rij te moeten staan je auto meenemen. Dit kun je vooral in de vakantieperiodes behoorlijk wat tijd schelen.

Boek snel en voordelig je huurauto bij Sunnycars

Autorijden op Mallorca

Ben je van plan alle uithoeken van het eiland te verkennen tijdens je vakantie op het eiland, dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Zo is de maximale snelheid binnen de bepaalde kom 50 km per uur en buiten de bebouwde 90 km per uur. Op snelwegen geldt een maximum van 120 km per uur en op tweebaanswegen is dat 100 km per uur. Dit zijn natuurlijk richtlijnen en gelden mits er iets anders staat aangegeven.
Als je aan het autorijden bent op Mallorca zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste rijden de bewoners van het eiland roekelozer dan we gewend zijn. Je kunt twee dingen doen, jezelf aanpassen aan hun rijstijl of wat behoedzamer rijden en zo hopen dat je de huurauto zonder schade terug kunt brengen. Het merendeel van de eilandbewoners weet zijn knipperlicht niet te vinden.
Ben je in het voor- of najaar op Mallorca dan moet je rekening houden met wielrenners, deze lijken op sommige plaatsen wel het eiland te hebben overgenomen en houden zich niet altijd aan de regels. Deze groepen fietsers kom je vooral tegen op de kleinere wegen in de binnenlanden van Mallorca.

Welke regels moet je voldoen om een auto te huren

Om een auto te kunnen huren op Mallorca moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Heb je minder dan een jaar je rijbewijs, dan zijn er geen mogelijkheden om een auto te huren. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en een creditcard die op je eigen naam staat. Veel verhuurbedrijven hanteren standaard een minimale leeftijd van 25 jaar en er zijn er zelfs die een maximale leeftijd hanteren.

Autohuren zonder creditcard

Bij zo goed als alle verhuurbedrijven is het niet mogelijk om een auto te huren zonder dat je in het bezit bent van een creditcard. Deze creditcard moet op naam van de hoofdhuurder staan. Heb je nu om een of andere reden geen creditcard dan biedt Sunnycars de oplossing. Deze bieden tegen een kleine meerprijs huurauto’s aan zonder creditcard. Zo kun je toch zonder creditcard genieten van een huurauto op Mallorca.
Op Mallorca zijn er verschillende bedrijven die je als alternatief van een creditcard een contant voorschot als alternatief bieden. Dit kan een goede optie zijn als je eerst wat recensies hebt gelezen over de verhuurder zodat je zeker weet dat het geen malafide verhuurbedrijf is. Laat je een bedrag in contanten achter, vraag dan altijd om een bonnetje en maak goede afspraken wat wel en niet onder de borg valt.

Opletten voor malafide bedrijfjes

Bij het huren van een auto moet je natuurlijk altijd opletten waar je dit doet. Jammer genoeg zijn er in de wereld van de autoverhuur er behoorlijk wat rotte appels te onderscheiden. Bedrijven die supergoedkoop auto’s aanbieden en als je dan eenmaal de auto op gaat halen er nog zoveel kosten bijkomen dat je het drievoudige kwijt bent van de originele huurprijs. Het zijn vooral de bijkomende kosten die ervoor zorgen dat de prijs omhoog wordt gedreven. Met slimme trucs zoals bijkomende verzekeringen of ondoorzichtige tankopties wordt de prijs flink opgedreven.
Het is slim om vooraf goed de recensies te lezen van de verhuurbedrijven of je auto te huren bij gerenommeerde verhuurbedrijven die all-in prijzen garanderen. Op deze manier weet je van tevoren wat de exacte kosten zijn van je huurauto en kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Wat is de minimale leeftijd om een auto te huren

Veel autoverhuurbedrijven houden een standaard leeftijd van 25 jaar aan. Wil je als je jonger bent dan 25 jaar een auto huren op Mallorca dan zul je in alle gevallen een toeslag moeten betalen. Daarnaast moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en beschikken over een creditcard die op je eigen naam staat. Heb je nog geen jaar je rijbewijs dan biedt alleen Sunnycars de mogelijkheid om een auto te huren. Hieraan zijn jammer genoeg wel weer bijkomende kosten verbonden.

Ben je tussen de 21 en 25 dan kun je een auto huren op Mallorca op voorwaarde dat je voldoet aan bovenstaande eisen voldoet. Ben je tussen de 21 en 25 dan zal je wel altijd een extra toeslag moeten betalen. Ben je jonger dan 21 dan zijn er bijna geen mogelijkheden om een auto te huren op Mallorca. Er zijn enkele bedrijfjes die het wel aanbieden, maar deze rekenen een forse toeslag. Ben je je tussen de 21 en 25 en wil je vanuit Nederland een huurauto op Mallorca regelen dan kun je bij Sunnycars het “Under Age” pakket afsluiten.

Kijk op de website van Sunnycars voor meer info over het "Under Age" pakket